Στοματικη Υγιεινη

Στόμα & Υγεία

Για να έχετε ευχάριστη αναπνοή, βελτιωμένη αίσθηση της γεύσης και της μάσησης χρειάζεται συστηματική φροντίδα, καθημερινή και ολοκληρωμένη περιποίηση. Διαθέτουμε τις περισσότερες εταιρίες με οδοντόβουρτσες, υγρά διαλύματα, οδοντόπαστες με στόχο να καλύψουμε τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών μας.

Image

Όταν μιλάμε για Στοματική Υγιεινή εννοούμε το σύνολο των ενεργειών για τη φροντίδα του στόματος όπως η απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας και η διατήρηση ενός περιβάλλοντος που δεν ευνοεί την εκδήλωση παθήσεων των δοντιών, των ούλων και γενικά της στοματικής κοιλότητας. Η καλή στοματική υγιεινή σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο αποτελούν τους τρεις σημαντικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Η σημασία της Στοματικής Υγιεινής

Η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη από τη θεραπεία. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά κάθε ημέρα για τον καθαρισμό των δοντιών μας μπορούμε να γλιτώσουμε την ταλαιπωρία της οδοντιατρικής θεραπείας και τα υψηλά κόστη που συνεπάγεται.

Για ποιο λόγο πρέπει να χρησιμοποιούμε οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα?

  • Αποτρέπει τη φθορά των δοντιών
  • Εμποδίζει την (περιοδοντική) ασθένεια, η οποία μπορεί να βλάψει τον ιστό των ούλων και τα οστά που στηρίζουν τα δόντια, και μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των δοντιών.
  • Εξοικονόμηση χρημάτων. Με την πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας, μπορούμε να μειώσουμε την ανάγκη για σφραγίσματα και άλλες δαπανηρές διαδικασίες.
  • Βοηθά στην πρόληψη για κακή αναπνοή. Το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα μας βοηθά να απαλλαγεί το στόμα μας από τα βακτήρια που προκαλούν την κακή αναπνοή.
  • Βοηθά να κρατήσουμε τα δόντια λευκά , να προλάβουμε τη χρώση από τα τρόφιμα, τα ποτά, το κάπνισμα κλπ.
  • Βελτιώνει τη γενική υγεία
  • Χρησιμοποιούμε μία οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας .Ζητάμε από τον οδοντίατρό μας, εάν χρειαζόμαστε ένα στοματικό διάλυμα που περιέχει φθόριο ή μία οδοντόκρεμα με συστατικά που καταπολεμούν τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας.
  • Αποφεύγουμε τη χρήση προϊόντων καπνού, η οποία μπορεί να προκαλέσει ασθένειες των ούλων και καρκίνο του στόματος. Η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου (παθητικό κάπνισμα) μπορεί επίσης να προκαλέσει ασθένειες των ούλων, καθώς και άλλα προβλήματα.
  • Προγραμματίζουμε τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο περίπου κάθε 6 μήνες.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ....